Voordragen gemeentelijke Cultuurprijs 2019 van start

05-12-2018

Vanaf 5 december a.s. kunnen alle inwoners van Soest en Soesterberg personen of organisaties voordragen voor de gemeentelijke Cultuurprijs 2019. Deze prijs wordt elke twee jaar uitgereikt aan een persoon of organisatie die zich in of voor onze gemeente heeft onderscheiden op cultureel gebied.

De gemeentelijke Cultuurprijs wordt elke twee jaar uitgereikt aan een persoon of organisatie die zich heeft onderscheiden door activiteiten en/of initiatieven op cultureel gebied met een aantoonbaar belang voor de Soester gemeenschap.

De prijs wordt op 10 april 2019 uitgereikt tijdens een feestelijke avond in Idea. De winnaar ontvangt € 2.000,- en een replica (unica) van het kunstwerk voor de prijs van Frank Linsewski.

Elke inwoner van de gemeente Soest kan tot 1 februari 2019 een voordracht (of meer voordrachten) inzenden via www.cultuurprijssoest.nl of door gebruik te maken van de attentiekaart die op verschillende plaatsen in de gemeente beschikbaar is. Voorgedragen kunnen worden personen of organisaties – amateur of (semi)professional - uit onze gemeente. Het kan ook een project betreffen van een Soester organisatie in samenwerking met een organisatie buiten onze gemeente, zolang de activiteit gericht is op de Soester bevolking.

De prestaties van degene die voorgedragen wordt, kunnen geleverd zijn binnen de verschillende culturele disciplines, van muziek en beeldende kunst tot audiovisuele media en het behoud van het cultureel- en historisch erfgoed binnen de gemeente Soest.

Alle ontvangen voordrachten worden door de Nominatiecommissie beoordeeld, waaruit vervolgens 5 nominaties worden bepaald. De onafhankelijke, deskundige Jury beoordeelt de nominaties en wijst de uiteindelijke winnaar aan.

Meer informatie staat op www.cultuurprijssoest.nl. De organisatie van de verkiezing en uitreiking is in handen van Cultuurplatform Soest waarbij samengewerkt wordt met CultuurPunt Soest.

Eerder dit jaar heeft het Cultuurplatform Soest een ontwerpwedstrijd voor de nieuwe prijs uitgeschreven die is gewonnen door beeldhouwer Frank Linsewski. Zijn kunstwerk, waaraan ook het logo van de Cultuurprijs is ontleend, is vanaf het voorjaar 2019 te bewonderen in de hal van het gemeentehuis.

Recent zijn een bijna geheel vernieuwde Nominatiecommissie en Jury benoemd. De Nominatiecommissie bestaat uit Marjolein Hasenbos, Joan Heidinga, Henk Leisink, Harm Jan Luth, Sebastiaan Ott, Ida Thoenes en Corine Wantenaar. In de Jury zitten Evert ten Kate, Marjolein de Rouw, Jolanda aan de Stegge, Pauline Suidgeest en Peter van de Torre.


Nieuwsoverzicht

Partners

RETO Internetburo
Uit in Soest
Gemeente Soest