Genomineerden Cultuurstimuleringsprijs bekend

25-01-2016

Er zijn weer veel aanmeldingen binnengekomen voor de cultuurstimuleringsprijs. Dat was te verwachten, Soest heeft veel talent in huis, zowel oudgedienden als nieuwe talenten. De enige zorg is iedere keer, of mensen ook de moeite nemen om voordrachten in te dienen.

Bij de Cultuurstimuleringsprijs gaat het natuurlijk om een nieuw talent, om een ontwikkeling. Dus het kan ook een oud persoon zijn die sinds kort een nieuw talent ontwikkelt.

Ook dit jaar zijn er weer veel voorstellen gedaan en er kunnen daaruit gemakkelijk vijf mensen of groepen gevonden worden die genomineerd konden worden voor de prijs.

De aanmeldingen waren enorm gevarieerd: van grote(re) organisaties tot éénpitters, van schilderen tot toneel, van zingen tot wijsbegeerte, van dichten tot bands, van life optreders tot opname-makers, van kersverse jonge talenten tot oude rotten die een nieuw pad zijn ingeslagen.

De nominatiecommissie heeft uit de voordrachten 5 heel verschillende en interessante nominaties geselecteerd:

Het zijn:

  • De Kluizenaarsgrot, monnik en Doolhof, een nieuw project op het gebied van Cultureel Erfgoed;
  • Brandstof, Jongeren en Cultuur;
  •  A Day at the Forest, jongeren en muziek;
  •  Nelleke Nieuwboer, Muziek en Theater;
  •  Kim van Velzen, Beeldend Kunstenaar.

Dat belooft weer een fijne avond in Idea op 8 maart, als de genomineerden laten zien waarom zij de prijs verdienen. De prijs wordt door wethouder Peter van de Torre bekend gemaakt en uitgereikt.


Nieuwsoverzicht

Partners

Uit in Soest
RETO Internetburo
Gemeente Soest