Voordragen voor de gemeentelijke Cultuurprijs 2021 van start!

07-12-2020

Vanaf 2 december a.s. kunnen inwoners van Soest en Soesterberg personen of organisaties voordragen voor de gemeentelijke Cultuurprijs 2021. Hoewel gemeente en Cultuurplatform zich realiseren dat bepaalde groepen of personen vanaf eind maart niets meer hebben kunnen doen, vinden zij het belangrijk juist in deze tijd de aandacht voor kunst en cultuur vast te houden. Daarbij zijn er de afgelopen Coronatijd ook interessante initiatieven ontstaan.

De gemeentelijke Cultuurprijs wordt elke twee jaar uitgereikt aan een persoon of organisatie die zich heeft onderscheiden door activiteiten en/of initiatieven op cultureel gebied met een aantoonbaar belang voor de Soester gemeenschap.
De prijs wordt op 21 april 2021 uitgereikt tijdens een feestelijk moment, gezien de Corona perikelen worden vorm, tijd en locatie later bepaald. De winnaar ontvangt € 2.000,- en een replica (unica) van het kunstwerk voor de prijs van Frank Linsewski.

Elke inwoner van de gemeente Soest kan tot 27 januari 2021 een voordracht of meerdere voordrachten inzenden via www.cultuurprijssoest.nl of door gebruik te maken van de attentiekaart die op verschillende plaatsen in de gemeente beschikbaar is. Door de QR-code op de kaart of andere uitingen te scannen, kom je direct op het voordrachtformulier van de website.

Genomineerden kunnen personen (inwoners) of organisaties zijn – amateur of (semi)professional - uit onze gemeente. De prestaties van de genomineerde moeten geleverd te zijn binnen kunstuitingen zoals dans, theater, beeldende kunst, muziek, audiovisuele media, literaire kunst of het behoud van het cultureel- en historisch erfgoed binnen de gemeente Soest. Dit kan ook zijn op organisatorisch of bestuurlijk vlak.

Alle ontvangen voordrachten worden door de Nominatiecommissie beoordeeld, waaruit vervolgens 5 nominaties worden bepaald. De onafhankelijke, deskundige Jury beoordeelt de nominaties en wijst de uiteindelijke winnaar aan.
De organisatie rond de verkiezing en uitreiking is in handen van Cultuurplatform Soest.


Nieuwsoverzicht

Partners

Uit in Soest
RETO Internetburo
Gemeente Soest