Ali van den Berg en Jan Hazelaar winnen Juryprijs 2019

13-04-2019

Toespraak Marjolein de Rouw bij de uitreiking van de Juryprijs 2019 (ingekorte versie)

In de Soester cultuur lopen Gouden Mensen rond. Vrouwen en mannen zonder wiens inspanningen het culturele landschap er heel wat schraler uit zou zien. Zij geloven in het belang van kunst en cultuur en vinden het de normaalste zaak van de wereld dat zij zich hiervoor inzetten. Om deze aanjagers van de cultuur te waarderen, heeft het gemeentebestuur een nieuwe prijs in het leven geroepen, gekoppeld aan een cheque van € 1.000,-.

Voor goede kunst heb je niet alleen goede kunstenaars nodig, maar ook een omgeving waarin zij zich kunnen manifesteren. Zo’n omgeving hébben we in Soest. In de beeldentuin en galerie van HazArt laten Ali van den Berg en Jan Hazelaar beeldend kunstenaars excelleren.

Al bijna dertig jaar organiseren zij jaarlijks meerdere wisselende exposities in de galerie en beeldentuin. Originaliteit, perfectie en het doorgeven van de liefde voor (beeldhouw)kunst staan hierbij voorop. Zij laten geen mogelijkheid onbenut om ons met kunst, en dan vooral de moderne beeldhouwkunst, in contact te brengen. Gratis!

Daarnaast organiseren zij onder meer speciale activiteiten voor jong en oud, halen schoolklassen naar HazArt en zijn de motor achter Treff, de uitwisseling tussen kunstenaars uit Soest-Nederland en Soest-Duitsland. Dat alles ondersteund door een vast team van vrijwilligers.

Het is werk met een missie. De Jury is het er dan ook unaniem over eens dat Ali van den Berg en Jan Hazelaar deze eerste Juryprijs verdienen.

Marjolein de Rouw, juryvoorzitter

(foto: Eef Balvers)


Nieuwsoverzicht

Partners

RETO Internetburo
Uit in Soest
Gemeente Soest