Wie is jouw favoriet voor de Cultuurprijs 2023?

08-12-2022

Je kunt vanaf nu jouw kandidaat/kandidaten voordragen!

Inwoners van Soest en Soesterberg kunnen vanaf 7 december a.s. personen of organisaties voordragen voor de gemeentelijke Cultuurprijs 2023. De
gemeente en het Cultuurplatform realiseren zich dat de afgelopen twee jaar voor bepaalde culturele organisaties of personen lastig zijn geweest, maar in die tijd zijn er juist ook interessante initiatieven ontstaan. Daarom vinden zij het belangrijk mede door de uitreiking van de Cultuurprijs de aandacht voor kunst en cultuur vast te houden.

De gemeentelijke Cultuurprijs wordt elke twee jaar uitgereikt aan een persoon of organisatie uit Soest of Soesterberg die zich de voorgaande twee jaren heeft onderscheiden door activiteiten en/of initiatieven op cultureel gebied met een aantoonbaar belang voor de Soester gemeenschap. De winnaar ontvangt € 2.000,- en een replica (unica) van het kunstwerk voor de prijs van Frank Linsewski.

De prijs wordt op 19 april 2023 uitgereikt tijdens een feestelijke happening met publiek, ervan uitgaande dat er dan geen beperkende (corona-)maatregelen zijn. In elk geval zal van de uitreiking ook een livestream worden verzorgd.

Wie mag voordragen?
Elke inwoner van de gemeente Soest kan tot 22 januari 2023 een voordracht of meerdere voordrachten inzenden via www.cultuurprijssoest.nl of door gebruik te maken van de attentiekaart die op verschillende plaatsen in de gemeente beschikbaar is. Door de QR-code op de kaart of andere uitingen te scannen, kom je direct op het voordrachtformulier van de website. De kaart kun je ook invullen en in de daarvoor bestemde inleverbox deponeren.

Wie kun je voordragen?
Je kunt personen of organisaties uit onze gemeente voordragen, zowel amateur of (semi)professional. Het kan ook een project zijn van een Soester organisatie in samenwerking met een organisatie buiten onze gemeente, zolang de activiteit gericht is op de Soester bevolking.

De prestaties van de voorgedragen persoon of organisatie moeten geleverd zijn binnen kunstuitingen zoals dans, theater, beeldende kunst, muziek, audiovisuele media, literaire kunst of het behoud van het cultureel- en historisch erfgoed binnen de gemeente Soest. Dit kan zijn op uitvoerend niveau, maar ook op organisatorisch of bestuurlijk vlak.

De Nominatiecommissie beoordeelt alle ontvangen voordrachten en bepaalt daaruit vervolgens de vijf nominaties voor de gemeentelijke Cultuurprijs. De onafhankelijke, deskundige Jury beoordeelt de nominaties en wijst de uiteindelijke winnaar aan.

De organisatie rond de verkiezing en uitreiking is in handen van Cultuurplatform Soest.


Nieuwsoverzicht

Partners

Uit in Soest
RETO Internetburo
Gemeente Soest