Gemeentelijke Cultuurprijs Soest

De gemeentelijke Cultuurprijs Soest wordt elke twee jaar uitgereikt aan een persoon of organisatie die zich heeft onderscheiden door activiteiten en/of initiatieven op cultureel gebied met een aantoonbaar belang voor de Soester / Soesterbergse gemeenschap.

Voor de ‘fysieke’ Cultuurprijs is een nieuw kunstwerk gemaakt dat geplaatst is in de hal van het gemeentehuis. Op de sokkel van dit kunstwerk worden de winnaars van de Cultuurprijs in de komende jaren vermeld.

In het voorjaar van 2018 heeft het Cultuurplatform Soest een ontwerpwedstrijd voor de nieuwe prijs uitgeschreven die is gewonnen door beeldhouwer Frank Linsewski. Zijn kunstwerk, waaraan ook het logo van de Cultuurprijs is ontleend, is te bewonderen in de hal van het gemeentehuis.

De winnaar van de Gemeentelijke Cultuurprijs Soest prijs ontvangt € 2.000,- en een replica (unica) van het kunstwerk voor de Cultuurprijs met daarop jaartal en naamsvermelding.

Juryprijs

De Jury van de Cultuurprijs kan bepalen of een eventuele Juryprijs wordt uitgereikt aan een persoon (kunstenaar of anderszins cultureel actief) of organisatie die dat naar de gemotiveerde mening van de jury verdient naar aanleiding van de geleverde inzet en/of prestaties op cultureel gebied binnen onze gemeente. Dit is de volledige discretionaire bevoegdheid van de jury. De winnaar van de Juryprijs ontvnagt € 1.000,-.


 

Partners

Uit in Soest
Gemeente Soest
RETO Internetburo