Genomineerden Cultuurprijs Soest 2019

Voor de Gemeentelijke Cultuurprijs 2019 zijn veel goede kandidaten aangemeld en daaruit heeft de nominatiecommissie vijf genomineerden gekozen. Zij onderscheiden zich door de kwaliteit van hun activiteiten en initiatieven op  cultureel gebied en hebben een belangrijke bijdrage geleverd aan het culturele leven in Soest / Soesterberg. Alle genomineerden hebben één ding gemeen: zij zijn gepassioneerd en blijven zich inzetten en ontwikkelen binnen hun culturele discipline. Wie heeft de jury als winnaar gekozen? Op 10 april zullen we het weten…

Make Music Kids - MG Muziekschool Baarn / Soestdijk
Eenmaal per maand komen ca. 40 kinderen van zeer diverse achtergrond in de Plantage samen om muziek te maken, te dansen en te zingen. Doel is om kinderen uit alle culturen met elkaar in contact te brengen; samen muziek maken verbindt! Deelname eraan is gratis. Het is een initiatief van Bert Smit en MG Muziekschool Baarn / Soestdijk (Cathrine en Arthur Malcorps) met steun van de Gemeente Soest en stichting Balans.  Een mooie aanwinst, zowel op pedagogisch als cultureel en maatschappelijk/sociaal gebied.

Muziektheater Griftland College Soest
Om de 2 jaar wordt op het Griftland College een prachtige, bijna professionele musical opgevoerd. Zo’n 100 leerlingen, gesteund door een productieteam van ruim 40 docenten en andere medewerkers van de school, leerlingen, oud-leerlingen en ouders zijn actief betrokken. Alle disciplines van de uitvoerende kunsten komen erin aan bod. Afgelopen jaar was de 18e editie, met 1.400 bezoekers! Het geheel staat onder leiding van oud-leerling en professioneel theatermaakster Marleen van Dalen en docent Menno Streefkerk.

‘Nieuwe orgelklanken in de Oude Kerk’
Dit betreft alle muzikale activiteiten die rondom de Oude Kerk plaatsvinden: (orgel)concerten, de Avondmuziek, de connecties met de Bachschool, de activiteiten met basisscholen uit Soest, het orgel in de liturgische context, het uitbrengen van een cd, het orgelfestival in 2018 en meer. Dit alles was mogelijk doordat het Van Gruisen-Van Oeckelenorgel (uit Harlingen 1811 en 1856) naar Soest is gekomen. Het initiatief en doorzettingsvermogen van vele vrijwilligers heeft dit prachtige resultaat opgeleverd.

PaltzBiënnale - Meria Bakker
De PaltzBiënnale heeft in de zomer van 2018 plaatsgevonden; een volgende editie in 2020 wordt voorbereid. De voor Soest unieke landschapstuin wordt tijdens de PaltzBiënnale één geheel met voor de locatie gemaakte kunstwerken. De bezoekers kunnen zich vrij bewegen door de tuin, zich verbazen en verwonderen en met de kunstenaars in dialoog gaan. De PaltzBiënnale wordt georganiseerd door de Stichting Kijken Kunstenaars Anders. Drijvende kracht daarachter is kunstenares Meria Bakker, tevens bewoner van deze prachtige locatie.

Het Soester Natuurbad, Toen wij nog jong waren…!
Dit boek, waarvan alle 1000 exemplaren van de 1e druk zijn verkocht, gaat over het Soester Natuurbad wat vroeger op de plek van het huidige Hilton en Golfpark Soestduinen stond. Van 1933 tot 1990 een ontmoetingsplek die veel jeugdherinneringen bij mensen naar boven brengt. Iedereen heeft er zijn eigen verhaal over en het leeft echt! Het prachtige boek met vele herinneringen en mooie foto’s is geschreven door de Soesters Lex Bergers en Peter Beijers en vormgegeven door Erika Heijkoop.

Partners

RETO Internetburo
Uit in Soest
Gemeente Soest